Sunday, April 3, 2011

Our wedding cake..:))


dah nengok da kannnn..
ni la group members aku...
susah senang kami bersama
...if u olls nak tawu....
group kami la bnyak dugaan & masalah..
bile start wt wedding cake projek ni...ade ade je benda yg ta kene
icing sugar da abes berpuluh2 kilo da...
wt fondant nak cover cake ta jadi2..
hampir give up ouhhh
nasib baek la sabar..
kiteowng cek la ape bahan yg salah
at last
jumpe la jlan penyelesaiannyer
dlam resepi uhh tade glocose...
miss lupe letak...
tape2..blaja dr kesilapan..

ni lahhhh hasilnyer..
haruslah bangga sbb menjadi

cantek kannn..
thanxss 4 olls my group members
*paan, fik, shidah, dede & pipot
---------------------------------------------------------------------------------------------


ni lak group waney,intan,ijah, huda,leha,pika & kamarul
--------------------------------------------------------------------------------------------

group yg 1st siap..
majan,issz,man,fara,kieyra, din & lobs
------------------------------------------------------------------------------------------
ni group
azie,mel, liza, shila, apit n fani
----------------------------------------------------------------------------------------------
lpas ni..
~~chocolate box~~

Thursday, March 24, 2011

Frust menonggeng !!! :'(

If u olls want to noe
ari ni aku sngt2 frustrated
gewam mcam na mati dan sdey yg melampaui batasan (ayat hiperbola)
bkan aku nak sje annoying kat belog neh
tp kesah ape aku
ni belog aku..aku bebas nak tlis ape rite...
hahahaha..bajet doe..(mungex la kaw quan) 
kembali kepada topix utama
u olls nak tawu nape aku frust??
aku dpat msj dr kakak angkat aku
bile aku bace jew trus menitis air mate (opssss lelaki ta ley nanges)
okey lap blik air mate..ta jd nanges.. :PP
akak aku sampaikan pesanan dr EX GIRLFRIEND aku yg FIRST
cinta pertama aku lah weyyyy
before that kne ngaku dlu
sblm2 ni aku dah bnyak kapel
tp kapel juz maen2..bak kate owang ade awex keliling pinggang
tp aku ta..aku ade awek keliling pusat je..so ta la ramai sngat :PP
tp si dia yg bernama 
NURUL ATIKAH BINTI ZULKEFLEE
mmg nama seorang gadis yg ta dpat aku lupakan sampai MATI!!!
i love her very very very very much..
tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
..................................................................................................................
maybe sudah suratan takdir kodd
msj akak mengatakan

"adek... tikah jemput dtang kenduri khawin dy pada 21/5 dan akan bersanding pada 28/5..dy nak adek datang jgak"
WTF
motif??
soh aku dtang kenduri perkahwinan dy??
mmg takkak la
NEVER!!!
buadd aku sakit ati ade la..
.............................................................................................................................
 ni plak msj tikah yg tlah dforwardkan olek akak kpada aku

"kak ckap kat zakquan..tikah minta maaf sngt2dan tikah harap sngat dia dpat tengok tikah masa hari bahagia tikah...soh dy lupakan tikah n cri another gulz yg lebey baek dr tikah..ada hikmah kami tade jodoh..nant dy akan dpat jodoh lbey baek dr tikah..tikah nak dy ucap tahniah sendiri depan tikah nnt..tikah sygkan zakuan tp maybe ini satu suratan takdir..skrng ni tikah syg tunang tikah sepenuh ati"
 MOTIF??

harap sngat dia dpat tengok tikah masa hari bahagia tikah
**utk apa tikah..bile aku nengok kaw tgah bersanding...buad sakit ati ja..nak je aku tembak laki kaw bia mampos..:))

ucap tahniah sendiri depan tikah
**ni lagi satu ayat yg membuadkan aku bengang..aku nak g ucap tahniah...mmg tak lah..bkan dendam tp jap g aku ilang kwalan buadd pape kat laki kaw mcam mane?? janda kaw nnt..:))

tikah sygkan zakuan
**ni lagi satu statement yg aku geram..mmg la best dgar owang sayang kite rite..kau dah nak jd bini orang ta pyah la nak maenkan perasaan aku lagi..merana aku weyh..aku akui..aku syg glerrr kat kaw..





lepas dpat je msj ni terSENTAP seketika..aku jd bodoh kejap
DIAM...KELU..tanpa berbicara sepatah perkataan
diam seribu persoalan
menangis dlam ati...(na nanges btol2 t ta macho plak)
urghhhhhh
kesah apa aku kan
mmg aku meraung la..(poyos)
aku ta dpat trima kenyataan kodd..T_T
skrng aku dlam dilemma
i'm try to chill up...but i can't :(((
i need olls my siblings utk kuadkan semangat aku
i need ur support guys
jgan sampai aku buad bende ta elok yg boley musnahkan idop aku..
quan in trouble just now..plis help him :'(
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
aku akan membenci tarikh 21/5 & 28/5
sbb hari itu adalah ari kebhagiaan tikah..
kalau boley buang tarikh dlam kalender tuh dah lme aku buang


**sorry  guys sape yg bace entry aku neh..mesti bosan kalau crita pasal hati dan perasaan neh tp nak buad mcam ane kat sni la aku nak luahkan perasaan dan tempat aku release tension

I LOVE U NURUL ATIKAH ZULKEFLEE
SAMPAI MATI


Sunday, March 20, 2011

HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA :)

first word i want to say
BEST...
i love that story
5 star i give it to KRU studios


Berdasarkan rekod Box Office pd hari Khamis & semalam, Hikayat Merong Mahawangsa terus meraih kutipan tertinggi berbanding filem-filem lain sekaligus menobatkannya sebagai filem No 1 di pagawam-pawagam Malaysia dari segi penjualan tiket. Terima kasih diatas sokongan semua yg sudah menonton!



Tayangan hari ke-3 Hikayat Merong Mahawangsa dan seterusnya pasti akan lebih rancak lagi sebab ramai yang dah bingit bila kawan-kawan kata HMM ni superb, gempak dan lain dari yang lain. Bagi aku yang dah menonton filem epik Melayu nih, aku kasi 10/10 lah, mungkin filem ni kena citarasa yang aku inginkan filem melayu-inggeris seperti ini. Dengar cerita dah kutip RM1 juta dah..
Menurut kebanyakan yang dah tengok, ada yang memuji kelangit dan ada yang tak puas hati pada sesetengah bahagian cerita HMM nih.

Yang puji melangit tu pada screen play dia, pelakon-pelakon memang ada nilai komersial dan banyak lagi.

Yang tak puas hati tu tak ramai, cuma yang belajar tinggi-tinggi sangat jadi dorang ni dapat la kesan beberapa kelemahan dalam filem HMM nih, itu kami yang tak belajar tinggi dalam bidang perfileman tak dapat nak menolongnya.

TAPI bagi aku, ini adalah satu usaha atau pelaburang yang berbaloi sebab industri perfileman dan aktiviti menonton filem dipanggung semakin meningkat, ramai yang berkunjung ke panggun berdekatan berpuas hati dengan filem-filem melayu kita sekarang, TAHNIAH KRU. Walaupun pengarah filem HMM ni pernah mengarahkan filem Cicakman yang bagi aku memang tak berapa menjadi, tapi kali ini KRU dah buat sesuatu yang lain, memang nampak usaha untuk buat yang terbaik.



Sinopsis
Dari segi jalan cerita kita akan dibawa ke zaman beratus tahun dahulu yang mana Merong Mahawangsa ini adalah seorang pelayar atau pelaut. Ceritanya bertambah menarik bila Rome dah China pada masa tu ingin melangsungkan perkahwinan putera raja Rome dengan puteri negara China di semenanjung asia. Tapi di dalam perjalanan, kapal pihak rome dilanda musibah dan terpaksa berlabuh di Goa, India. Di situ mereka bertemu Merong Mahawangsa. Dalam situasi itu, Merong bakal dijatuhkan hukuman pancung kepala kerana mengaku beliau adalah darah daging Iskandar Zulkarnain yang mana orang di Goa tak setuju. Dari kejadian di Goa, Merong bersetuju untuk menjadi kepten kapal pihak Rome untuk ke semenanjung asia itu.
Kisahnya menjadi menarik bila Merong dan rombongan dari Rome mendarat di semenanjung asia. kalau nak tawu lbey lanjut,,kne la g neok sendiri kat pawagam..at da same time..ite ley support industri perfileman kite kan,,
....................................................................................................................................
behind the scene










++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Para pelakon 
Stephen Rahman Hughes(Merong), Gavin Stenhouse, Jing Lusi, Craig Robert Fong, Eric Karl Henrik Norman, Keith Chong, Deborah Henry , Wan Hanafi Su, Dato’ Rahim Razali, Khir Rahman, Ummi Nazeera, Nell Ng, Jehan Miskin, Umi Aida, Hafidzuddin Fazil, Mano Maniam




=========================================================
Hmmm, kalau nak cerita lebih nanti tak best la, tapi sedikit sinopsis ni dapat membakar semangat orang yang memang minat filem-filem buatan tempatan.

 **aku dapati bahawa jejaka bernama Gavin Stenhouse ini adalah teman lelaki kepada Sharifah Amani




p/s: rasa nak g tengok lagi la harini..memang termimpi-mimpi kecantikan dan keayuan anak raja china tuh..


The Malay Chronicles Bloodlines

~~Hikayat Merong Mahawangsa~~


Aku Ta maMpu mCam kAw !!

Aku ta se.....nsem mcam kaw ^_^
Aku ta se.....cute mcam kaw ^_^
Aku ta se.....hot mcam kaw ^_^
Aku ta se.....kaye mcam kaw ^_^
tp
aku still ade maruah la baiiii
jgan la dok jatuhkan maruah owang boley ta...
aku pon manusia biasa la dolll
agak2 la skedd bile nak kate kat owang tuhh okeyyy
====================================================
aku tersentap seketika bile terbace ayat yg d tulis oleh kwan aku
a.k.a mak hayammmm !!!!
Adakala kita perlu MENANGIS 
agar kita tahu hidup ini bukan sekadar KETAWA,

Adakala kita perlu KETAWA 
agar kita tahu MAHALNYA nilai airmata,
..........
Syukurlah kiranya ada yang menyakitimu, 
kerana dia mengajarmu erti TABAH,
...
Syukurlah kiranya ada yang tidak mempedulikanmu 
kerana dia mengajarmu erti BERDIKARI,

Syukurlah kiranya ada yang menjatuhkanmu kerana dia menghebatkanmu untuk terus 
BANGUN LAGI & TERUS BERSABAR
**renung renung dan selamat beramal :)

Thursday, March 10, 2011

home sweet home !!

bile aku degar test utk kelas law pospone next weex
&
aku dpat brite dr classmate bhawa PPKP pon pospone gak ke next weex
kelas catering mmg da ganti ari isnin ari tuh
soooooo......
time kelas entrepreneur aku mmg da ta concentrate da dlam klas
aku ingt na blik jew
tp
last bus kul 8 mlam
kelas abes kul 6,,kat luar campus lak uhhh
adoiiiiii
nak tunggu bas uitm mmg lambat la..
pastu nak blik blik..kemas bj then kne tunggu bas rapid
dah la kne ambik mase 30 mnit nak sampai jeti
mcam  ta sempat jew taw
so aku wt decision minta tlong member aku
pastu dy ckap okeyyyy
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
bile abes je klas aku trus blik kolej kemas bj
cepadd2 aku gerak ke jeti tkot ta sempat
hohhohohoohoh
kecewa doe nengok2 bas yg aku na naek tade
:'( :'( :'(
+ve thinking la...maybe bas ta sampai ag kodd
hahahahaha
pastu ade pakcik jual tiket tambhan
dy ckap bas yg adek na naek tuh jalan 8.30
bas pakcik ni jalan kul 7.30
hape lagi.....aku trus je bli tanpa pk panjang doe
hahahah siot je cre pakcik jual tiket uhh
aku ta pk bas ape yg aku na naek uhh..lpas bli tiket bwu aku terpk
tah2 bas cabokkk jew
euwwwww namao aku
so aku pasrah je la...
=================================================
tepat kul 7.30 bas sampai...pakcik uhh pon panggil aku naek bas uhh
bas JELITA double dacker,,,hahahaha
slalu mne ade bas jelta g alor star
juz ade bas konsortium & trans jew
so aku naek la..aku na duduk atas tp da full..so aku dok bwah je la
weeewwwwittttt....
u olls na taur....slese giler doe :)))
tp bia la bas ape ponnnn janji aku sampai uma ngan slamat kannnnnnnnnnnnn!!!
kul 9 sampai uma...bhagia gler.. home sweet home !!!

time neh..tgah termenung ..bile la nak blik kg

######################################################################
kebetulan
ade kenduri kadd umah aku keesokan arinyer...
knduri arwah nenek aku...
rindu arwah nenek aku weyhhh
sob...sob..sob..sob...
aku manjer ngan dy kottt
tape2 aku doakan dy slalu d tempatkan dgan orang2 yg beriman
tetibe aku sdey plak..
tade sape2 yg faham aku slain nenek aku
even my mom skali pon
abg rindu nenek :((((((.



AL-FATIHAH UTK NENEK AKU D SANE

**smoga dy di cucuri rahmat
"nek,,,abg slalu doakan nenek taw..abg slalu ingat nenek"

Monday, March 7, 2011

aku ske eenie meenie !!

ari ni mood na nyanyi lagu justine bieber
eenie meenie
best weyh lagu nehh...
aku ske..:)))
so aku na kongsi ngan u olls lirik lagu dy
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
(Sean)
Eenie meenie miney mo
Catch a bad chick by her toe
If she holla (if, if, if she holla) let her go

Shes indecisive
She cant decide
She keeps on lookin
From left to right

Girl, cmon get closer
Look in my eyes
Searchin is so wrong
Im Mr. Right

You seem like the type
To love em and leave em
And disappear right after this song.
So give me the night
To show you, hold you
Dont leave me out here dancin alone

You cant make up your mind, mind, mind, mind, mind
Please dont waste my time, time, time, time, time
Im not tryin to rewind, wind, wind, wind, wind
I wish our hearts could come together as one

Cause shorty is a eenie meenie miney mo lova
Shorty is a eenie meenie miney mo lova
Shorty is a eenie meenie miney mo lova
Shorty is a eenie meenie miney mo lova

(Justin)
Let me show you what your missin
Paradise
With me youre winning girl
You dont have to roll the dice

Tell me what youre really here for
Them other guys?
I can see right through ya

You seem like the type
To love em and leave em
And disappear right after the song.
So give me the night
To show you, hold you
Dont leave me out here dancin alone

Cant make up your mind
Please dont waste my time
Not tryin to rewind
I wish our hearts could come together as one

Cause shorty is a eenie meenie miney mo lova
Shorty is a eenie meenie miney mo lova
Shorty is a eenie meenie miney mo lova
Shorty is a eenie meenie miney mo lova

(Sean)
Eenie meenie miney moe
Catch a bad chick by her toe
If she holla (if, if, if she holla) let her go
Eenie meenie miney moe
Catch a bad chick by her toe
If she holla (if, if, if she holla) let her go

Shorty is a eenie meenie miney mo lova
Shorty is a eenie meenie miney mo lova
Shorty is a eenie meenie miney mo lova
Shorty is a eenie meenie miney mo lova

Cant make up your mind
Please dont waste my time
Not tryin to rewind
I wish our hearts could come together as one
(repeat)

Shorty is a eenie meenie miney mo lova
Shorty is a eenie meenie miney mo lova
Shorty is a eenie meenie miney mo lova
Shorty is a eenie meenie miney mo lova


sye sngt suker lagu neh 
mood= njoy :))))

Friday, March 4, 2011

Gotong-royong & PPKP

Bull**** kan...time aku na blik kg jew ade2 jew la yg dyowng nak wt.
Wuaaaaa na alik uma jumpa my mom and my dad la (TERmanja la plak)....
Da lme ta blik jumpe my parents la...sob..sob..sob :'( (eyh2 dah dah..ngader2 lak dy)
Minggu ni ade gotong royong  kat permatang ara.aku redha je la (ikhlas okey)
Minggu depan lak ade PPKP utk olls part 5 students..ari sabtu dan ahad (xtvty yg membosankan...adoiadoi)

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kalau ta g nanti semua benda alah ni t kne repeat lak..ta pasal2 aku grad lambadd
Ekod je la aktiviti yg pengurusan wt weyhhh...
Satu sem je ag kodd..next sem da nak g practical..
T ari ahad kami kne g dewan kuliah hotal A & B dengar taklimat dlu 1 1/2 jam
Lpas abeh uhh kami...kne kumpul at loading bay ..tunggu bas nak g permatang ara
Aku satu group ngan roomate aku plak ..
Bdak coursemate aku ade 4 owg tp 2 owng da tade so tinggal aku ngan zohar jew

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Dah la banyak assignment yg nak kne submit minggu neh...
Bnyak keje la,,,serabut glerrr..tp tape..i'm try my best...(CEWAHHHH!!!!)
Td da lepas interview manager KENNY ROGERS...utk assigment comp & catering
Huhhhh nasib baek la manager uhh sporting...dy layan kami cool jew,,,baek habis la
Aikkkk...aku rase mcam da kuar tajuk dah neh...
Oke la u olls...namao merapu meraban bnyak2,,, arios amigos..

~~~CAYUK CAYUK FOR PPKP~~~

Thursday, March 3, 2011

aDa apA dEnGaN Bm toMyAm !!!

Sejak kebelakangan ni aku ska g lepak BM tomyam
sedap sngt kan tomyam dy...?? (sedap okeyyy)
pemes sngat kew restaurant 2 (of coz...bg aku la)
ade ape je kat situ?? (mcam2 ade)
~~lalalalalalal~~
==========================================================
sebenarnyer aku ske lepak sbb ade shisha kat situ ...
aku shisha?????
never try kodd'
aku juz teman "kawan" aku shisha je la...
ley lpak2 release tension ngan dy
happening gak rr
lupa sat masalah2 yg bersarang atas kpale neh
blik kolej msalah tuh dtang blik la...
===========================================================
nengok la...one day aku akan try jgak kodd
juz na tawu rase dy mcam mane jew..
bawu mcam sdappppp jew...

orang kate shisha lebey 44 kali bhaya dr merokok
btol kah?????
~~~~~ngeeeeeeee~~~~
^_^
sblam ni tade brite pape pon tentang shisha neh
asal skrng bile shisha da pemes mcam2 lak aku dengar
ceewahhhh !!! back upp shisha nampak !!

tu jew kodd entry aku kali neh..
kalau aku bercerita panjang naik buhsan lak

BM tomyam d hatiku 
(selagi dia lepak d situ)

**kenangan manis aku bermula d BM tomyam kodd
    tp etu xkan jd kenyataan kodd
    dy ramai peminat la...
    satu bm tomyam knal dy
    so jgan la mengharap k
actually aku bkan la ske sngat lepak kat BM tomyam 2..
aku ske sbb... 
ade someone yg ske lepak kat citu la..

 ~~~ILY~~~

Wednesday, March 2, 2011

suKa sUki kAmi bErSaMa :)

Bile gembira kami bersama
Bile sedeyh kami bersama jugak..
segala msalah kami kongsi same same
ta kesa la msalah ape2 pon..

so...aku sygs korang la my beloved fwen
korang selalu support aku dr blkng
korang ske bg semangt dekadd aku

**piza & zatie**
kami kawan dr skolah menengah..
dyowang sporting giler kodd...korang kawan terbaek aku weyhh 

**syerah & paah**
aku kwan ngan dyowang sejak dr kecik ag taww..
kalau nak g mane2 mesti bersama je..
<3 <3 <3 lebiu korang <3 <3 <3

**kak rohaya**
ni adalah owang yang paling aku sayang
dy adalah kakak yg sngat terbaek utk aku...
kak....adek syang kakak taw
kakak bnyak bg nasihat dekadd adek
tengkiu kak..

**sayangi la owang yang selalu menyayangi korang ea..especially your mom and your dad

~~saya sayang sape yang bace entry saya~~

kEhidUpaN YaNg TiDaK tAhU pEnGhUjUnGnYa ^^_

Kehidupan,
Umpama perjalanan menaiki sebuah keretapi,
Sebuah laluan yang sudah ditentukan oleh Maha pencipta,
Hanya tunggu untuk dilalui dengan penuh hati-hati,
Hentian demi hentian yang dilalui,
Merupakan satu demi satu halangan yang menanti,
Sebuah penantian yang amat menggusarkan,
memenatkan,
melemahkan,
Apabila terdengar suara memanggil,
Tandanya keretapi sudah sampai ke destinasi,
Pengembaraan sudah berakhir disini,
Tinggal sang penumpang, bersama bagasi berupa amalan,
Menanti di tengah ribuan  setia,
Tidak tahu nasib yang seterusnya.

Kehidupan,

Umpama perjalanan menuju pulau menaiki bahtera,
Sebuah perjalanan yang penuh dengan ranjaunya,
Terumbang-ambing dipukul gelora,
Tidak pasti sama ada dapat bertahan atau pun karam,
Sebuah persoalan,
Sebuah doa dan harapan,
Agar sampai ke destinasi yang diimpikan,
Apabila sampai di pelabuhan,
Berlabuhlah sebuah sauh kehidupan,
Menurunkan anak kapal dan penumpang setia,
Bersama muatan berupa amalan,
Menanti untuk dihitung sama ada lengkap atau kurang,
Untung nasib ditangan amalan yang dilakukan,
Tiada upaya untuk mengulangi kehidupan yang telah ditinggalkan,
Kerana perjalanan ketika di pelabuhan,
Adalah sebuah kehidupan baru.

Begitulah kehidupan kita,

Jalan yang sudah terbentang luas dihadapan mata,
Tinggal untuk dilalui dengan penuh kesabaran,
Sebuah perjanjian dengan tuhan yang Maha Esa,
Sebuah destinasi berupa SYURGA.
CORETAN DI KALA HATIKU SEDANG SAYU MEMIKIRKAN DIRIKU INI 
**p/s utk aku & kwan2ku sekalian.. muhasabah la dri kite same2 ea~~

Tuesday, March 1, 2011

HaRi YaNg PeNuH dEnGaN DuGaAn

moody.. MOODY...moody
actually aku ade test ari ni
so smlam aku study la sampai lebam
aku moody sbb aku ta ckup tydo kott
but i'm try to chill up :))
ta ke mengong...tgah jwab test aku ley nyanyi2 ag
bkan soalan tuh yg senang sngt tp aku yg ta ley jwab soalan tuh
hahahahahah ^_^
==================================================
bnyak gak aku tinggal soalan explain2 neh
aku ta reti nak hurai2 sbb time 2 aku blurr tah nape...
dugaan,,,,,dugaan...dugaannn..
tp mcam ramai ja member2 aku yg taley jwab..
huhhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuh
(sje nak sdapkan ati aku neh)
^____________________________^

so aku blik la kampus kesygan aku neh
dgan harapan nak ganti blik tydo
ceyhhh cpat jew nak ganti tydo kan
**puasa yg kaww tinggal lpas2 tuh tanak ganti plak
opssss !!!! terlepas suda =P
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

sambil sedap2 tydo classmate aku calling2
dy nak inform pasal surat permohonan nak wt research kat hotel ******
demmmm dy punyer HR ckap dy ta dpat surat kami
palehotak dy..kami dah antar da..
kalau dah tanak bg kami wt research kat hotel korang ckap la direct
ta yah la dok ckap ta dpat surat la..surat msuk longkang la..surat lari dr pejabat la
adoiiiiiiii
susah btol...bkan la kmi nak wt pape pon
juz nak complete aku punyer assignment je kot
urghhhhhhhh!!!!!!!

so member aku neh g jusco...
g tnye kenny rogers
nasib baek la manager dy bg wt kat situ
cume dy ta bg record jew
sokey la janji kami dpat interview manager tuh


=,='
~~jom release tension~~

Sunday, February 27, 2011

Bufday boy kne tahan dengan polis!!!

Mmg terbaek la kan bufday boy kne than dgan polis
bkan salah kiteorang pown
haishhhhhh
polis... polis... polis...
hebadd sngt kah kaw
============================================================
quan...cer citer cer cite :))
mlam2 minggu aku sj jew nak kua lepak2 d pantai bersih ngan member aku neh
tetibe aku nengok ape neh jalan jem..(tersngt2 la sesak)
pastu aku nengok ade lampu polis yg kaler biru tuh
so aku pk ade roadblock biase2 je la
aku pon g la sne...
lpas je tol r&r bagan ajan 2
makkkkk aiiiii
semua motor dan kreta kne tahan ngan pak polisi
aku rase2 hampir 2 ribu owang la kodd
mmg ramai gler manusia time 2...
aku da panas + sesak nafas sket..nasib baek ta pengsan kat situ
semua penunggang motosikal polis akan tahan dan rampas kunci dan ic
aku ni kira nasib baek gak rr..polis yg than aku 2 mcam baek sket..dy ta ambik kunci dan ic aku
so aku diam je la
2 jam aku nunggu dalam kelompok manusia yg ramai tuh
mcam pendatang pon ade gak sbb wartawan tv3 pon ade gak
siot je..cepadd2 aku tunduk mke aku ni..biase la..low profile
siap ade yg kne interview ag...mungexx tol...memalukan kami jew
sebenarnyer panjang ag cite nyer..tp mlas la nak cite panjang2...buadd sakit ati jew
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
selepas 2 jam ditahan aku dilepaskan sbb aku ta buadd salah pape kodd
moto yg ta ckup lengkap akan d naikkan atas lori kontena yg besar dan d bawak ke balai polis
aku antara owang yg dilepaskan awal...maybe polis nengok mke aku ni ke baek kodd

**ni bwu nmpak sket..kalau boley nak je aku berdiri atas moto ambik gamba.,,,,haishhhh

**mood** 4B utk polis
1)Bangkai
2)Bodo
3)Babi
4)Bangsat


polis tade otak..than ramai2 semate2 nak kutip ic dan ambik kunci lpastu panggil nme sorang2 g ambik ic dan cr kunci masing2 (tak ke bodoh polis 2..kunci dlam box 2 beribu2..snng plak nak jumpe kunci motor sendri)

** kalau nak wt roadblock sekali pon ...agak2 r..wt cara yg sistematik sket..jgan na nyusahkan owg je..

ta pasal2 semua polis kne carutt..
tp ta semua polis haprak mcam semalam la :))

Saturday, February 26, 2011

Birthday boy !!!

firstly.. i want to thanx foe olls my fwen
bcoz
korang mmg ta lupe aku punyer birthday
syg korang la........ especially
my lovely sis (kak roha)
my coursemate (semua dak2 klas yg engt la)
my BFF (luqman,pali,paah and ramai ag lah)
my siblings (paah,pza,syerah,zurri,pali & my lovely twin)
my ehem2..i love u la..siap nyanikan lagu untuk aku lagi...sweet sngt weyh..
&
olls my friends
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
aku na share something la neh....
bile aku call DY kan...aku sj jew borak2
then....DY tetibe dy ckap "HAPPY BIRTHDAY"
lpas 2 kan..DY trus nyanyikan lagu happy birthday utk aku
...............so sweet............
aku ske lah
time 2 hanya tuhan yg tawu betape gembiranye hati aku neh
pastu DY ckap ag..jgan lupe jumpe mlam ni dekat ******** pkul 9.30 mlam
so..aku punyer la excited..kul 8 da siap2 da
tepat kul 9.30 aku dah ade d tempat yg d janjikan 2
tp DY ta dtang2 ag :((
pastu aku call la..dy ckap on da way..soe lambat sbb ade hal sket kat uma
so aku chill la sbb at least DY dtang..
alaaaaa oke la 2..lambat 5 minit je kodd
bile jumpe DY je kan aku da nebes ++ menggelabah
sweet sngt DY....
pastu kiteowng duduk la & borak2
DY ckp nak ape ckap jew..i blanje bufday boy mlam ni
aku segan la plak..
aku masih trujer ngan DY sbb sweet sngt DY mlm ni
hahahahahhaah
aku lepak lme gak r ngan DY
3 jam
tu pon masih ta puas
kami lepak bertiga jew..
DY dduk d sbelah aku..member DY dok depan aku
tetiba kan..........
jengjengjengjeng
________________________________________________________________
DY pegang tngan aku
mmg time tu aku bahagia sngt weyh
DY tydo atas bahu aku.. manja2 gitu...
pastu aku nanyer la dy
mane hadiah??
nahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
hambek kaw
nak tawu DY bg ape
merah muke aku time 2..ramai gler owng nengok
DY **KISS** aku
 
mcam ta percaye
hahahahah....
malu la plak nak kongsi manyak2 kan...
yg pasti aku mmg bhagia mlam 2.
time nak blik 2 kan...masing2 tanak lpaskan dri utk blik
that part la paling sdeyh sbb esok DY dah nak blik sg petani
so aku nanyer la bile ag ley jumpe...
DY ckap 2 weeks from now..
2minggu tuh mcam 2 tahun la
alahaiiiiiiii
tp xper la..ape ley wt..DY ade final la...so..sabo je la
sblm blik
:):):):):)):):):):):):):)::)::)):):):):):)):):):)::):):):):)
kankankankankankankankan
DY hug aku ketat
DY kiss pp aku manyak kali
DY ******* aku
**love it very much
**gonna miss u :((((

i love u la....so, aku tanak kehilangan DY


**soe ya kwan2....entry mlam ni agak jiwang2 tp itu la hakikatnyer..
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ANTARA HADIAH YANG AKU DAPAT

WALLET ni biberi oleh owg yg istimewa dlam idop aku

BIG APPLE 
roomate tersyg yg bagi..

fik yg bagi sbb sempena dgn tema international cuisine dy punyer

KASUT ADIDAS
dipos oleh member aku dr shah alam

JAKET
**tp jaket ni ta sampai ag sbb member dr mlake pos..:)

elmo?????
**nak elmo.......heheheh

**my kazen & my parent ckap kalau nak hadiah kne blik minggu neh.. adoiiii..mcam ne ea

Thursday, February 24, 2011

OuR ArTiStRy tEsT fOr rEsTaUrAnT dEsSeRt..!!!


first of all, i want to thanks 4 my lovelly lecturer miss anida
yang bnyak support kiteowg
&
my group members yg selalu bg kerjasam yg penuh
sblum kiteowng wt final projex btol3 kan
miss bg satu ari utk testting our dessert dlu
aku punyer dessert ialah
chill caramel cheese cake & chocolate devil cake
pastu aku nanyer la persetujuan geng2 aku
then.dyowang ckap kami ekot je..
so kami go on je la ngan idea tuh

aku wt la caramel cheese cake ngan member2 aku neh
1st time kot wt benda alah neh
sblm ni slalu wt baked cheese cake jew tp kali ni sj jew gedixsss2 nak try wt chilled plak
bak kate chepp
we should try new recipe yaww
hahahah speaking la plak..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`
u olls nak tawu ta..
bile dah siap kiteowg masuk la dlam chiller kan...
lepas 3 jam.aku g nengok la
dengan harapan menjadi la
then, lpas nengok 2..terkejut biawak aku
kecewa jew sbb ta set..cheese cake still cair
adoiadoadoiadoi...
geram pon ade gak..maybe ade bende yg kiteowang salah buadd kott
masing2 pk nape lah ta set kan..
dlam mase 2 kite wt kek ag satu 2..
cantek je menjadi
texturenyer pon cantek..gebu jew mcam kulit aku..hahahah
pasal cheese cake 2 kiteowng dah pk kate putus
kami wt laen dan lebihkan gelatin dan prepare gelatin ngan betoll
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
at last......menjadi...
hooreyyyy!!!!
melompat2 kiteowng taw mcam beruk...best sngt2..
so we start to decorate our dessert 
tp presentation ni juz utk nak dpatkan komen2 yg boley mprove ag la

tibanyer ari isnin yg lpas kan
ari yg akan menentukan adakah dessert kami 2 berjaya atau ta
kiteowang gigih la prepare chilled cheese cake and chocolate devil cake 2
bile dah siap jew kami wt chocolate work, sugar work and tuilles utk garnishing our dessert
jam menunjukkan kul 3 
so kami start plating

my group members (quan,fik,she beng & paan)
taraaaaaaaaaa...neh la hasilnyewww

**chilled caramel cheese cake

**chocolate ddevil cake
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Ni pulak hasil dr group shidah, dede dan pipot

**ta ingt nme dessert ni (soe :P)

 **chocolate brownies

**mango pudding
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Manakala group wani,pika & huda ..ini dy..hasil kerja dyowng

 **padang kota

**chocolate moist cake
===================================================================
Ni plak hasil group intan,leha & izzah

 **baked cheese cake
 lagi satu adalah chocolate mousse (tade gamba)

~~Dessert dr kelas A2 akan menyusul kemudian~~